جستجو

اظهارنامه مالیاتی – آموزش ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی 1403

مالیات ها، به دو گروه مستقیم و غیر مستقیم تقسیم میشوند و یکی از مهم ترین منابع درآمد دولت است.

مالیات های مستقیم خود دارای زیرگروههایی هستند که مالیات بر درآمد یکی از آنها است. در این گروه مودیان مالیاتی موظفند در پایان هر سال مالی، اظهار نامه مالیاتی خود را ارسال کنند و در آن اطلاعات مورد نیاز و مربوط به‌ درآمد و سود و زیان را وارد میکنیم و ارسال میکنیم.
مودیان مالیاتی هرساله اطلاعات مالی خود را در فرمی وارد میکنند و برای اداره مالیات ارسال میکنند.مقدار مالیات براساس همین فرم ها تعیین می شود مگر اینکه غیر واقعی بودن این فرم برای سازمان مالیاتی مشخص شود. چگونگی ثبت و زمان ثبت نام دارای روتین خاصی می باشد که بهتر است مودیان مالیاتی با چگونگی ثبت و نکات آن آشنا شوند.
در این مقاله، در قدم اول به شرح اظهار نامه مالیاتی و سپس به چگونگی تنظیم ومهلت ونحوه ثبت نام میپردازیم و در آخر چگونگی پر کردن فرم و ارسال اظهار نامه را شرح می دهیم. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

اظهار نامه مالیاتی چیست؟

 اظهارنامه مالیاتی فرمی است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور، آماده شده و مودیان مالیاتی، موظفند هر ساله اطلاعات مالی خود را در آن وارد کنند و به همراه صورت حساب الکترونیکی مالیاتی، برای اداره مالیات ارسال کنند. در صورت عدم ارسال سازمان امور مالیاتی برای شما اظهارنامه برآوردی تنظیم میکند.
همانطور که بالاتر به آن اشاره کردیم سازمان امور مالیاتی کشور، براساس اظهار نامه های مالیاتی که مودی ارسال کرده است، برگه تشخیص مالیاتی را صادر میکند ومقدار مالیات مودیان را مشخص میکند،  مگر اینکه غیر واقعی بودن این فرم برای سازمان مالیاتی مشخص شود.
به عبارت دیگر اظهار نامه مالیاتی، کارنامه مالی سالانه مودیان مالیاتی است که درمورد انواع مالیات ار جمله مالیات بر عایدی سرمایه ارائه میشود و عملکرد مالی مودیان برای یک سال مالی ( از فروردین ماه تا اسفند) را شامل میشود.
ضمنا سال مالی که در قسمت بالا به آن پرداختیم، مربوط به اشخاص حقیقی است و اشخاص حقوقی ، اگر سال مالی شرکت در اساسنامه با سال مالیاتی، یکی نباشد، سال مالی شرکت را به عنوان نقطه محاسبه مهلت ارائه اظهارنامه در نظر میگیریم.
 چند سالی است که تسلیم اظهارنامه مالیاتی به صورت غیر حضوری و از طریق سایت صورت میگیرد. در ادامه به توضیح چگونگی ثبت نام و تنظیم اظهارنامه مالیاتی می پردازیم.
در آخر، لازم به ذکر است که بدون دریافت اینتا کد ، امکان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، برای مودیان، وجود ندارد.

چگونگی تنظیم اظهار نامه مالیاتی

تا قبل از فعال شدن سایت و ارسال الکترونیکی اظهارنامه، قبلا مودیان ملزم بودند تا فرم های کاغذی را براساس جدول ضرایب مالیاتی تنظیم و برای اداره مالیات ارسال کنند. در نتیجه مودیان این فرم ها را ار اداره مالیات با سایت دریافت میکردند و پس از تکمیل و پر کردن آنها به شکل حضوری به اداره مالیات تحویل می دادند که پروسه ای زمانبر بود.
این رویه تا زمان راه اندازی سایت ادامه داشت که با راه اندازی سایت دیگر اظهارنامه های کاغذی حذف و اظهارنامه های الکترونیکی جای آن را گرفتند و مودیان ملزم شدند با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی برای ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند.
ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی، از طرف اشخاص حقیقی و حقوقی، دارای زمانبندی معینی است و عدم ارسال به موقع ، باعث جریمه های مالیاتی میشود. با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا از زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی آگاه شوید.

مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی1403

در بخش های قبل، مفهوم اظهار نامه را برای شما شرح دادیم‌. نکته ای که در خصوص مهلت ثبت نام اظهار نامه مالیاتی امسال باید مورد توجهتان قرار گیرد این است که شما بعنوان مودی مالیاتی بر اساس قانون، باید اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره مالیات در مهلت قانونی تعیین شده ارسال کنید و اگر هرگونه اشکال یا خطایی رخ داد ظرف مدت ۳۰ روز میتوانید اظهار نامه خود را اصلاح کنید.
 هنوز زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، اعلام نشده اما بر طبق سال گذشته، حدودا می توان گفت این زمان ، برای اشخاص حقیقی، 15 تیر ماه و برای اشخاص حقوقی، 31 تیر ماه است. ضمنا ، اگر سال مالی اشخاص حقوقی با سال مالی اداره مالیات یکی نباشد آخرین زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی آنها ۴ ماه بعد از پایان سال مالی آنها است.
در مواردی که شما بعنوان مودی مالیاتی جزو اظهارنامه پیش فرض یعنی گروه دوم و سوم شغلی باشید ؛ می توانید از ۱۰ مردادبه مدت ۵ روز اظهار نامه خود را در حساب کاربری خود در سایت مشاهده و آن را تایید یا رد کنید . اگر رد کنید و چزینه عدم پذیرش را انتخاب کنید می توانید اقدام به تنظیم و ارسال اظهارنامه عادی کنید.
تایید اظهارنامه پیش فرض،شما را مشمول مزیت پذیرش اظهارنامه‌ های پیش فرض تبصره ماده 100 می کند.

مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده ۱۴۰۳

ابتدا شما را با مفهوم ارزش افزوده آشنا می کنیم: ارزش افزوده، تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات ارائه شده ، با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده، در یک بازه معین است . در نتیجه ، در توضیح مالیات بر ارزش افزوده، می توانیم بگوییم مالیاتی است که به تفاوت ارزش کالای تولید شده و کالای فروخته شده، تعلق میگیرد و توسط مصرف کننده آن کالا، پرداخت می شود.
زمان ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده 1403 کالاهای فروخته شده و خدمات ارائه شده در طول یک فصل و با توجه به قانون مالیات بر ارزش افزوده، حداکثر 15 روز پس از پایان آن فصل است .

نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1403

در قسمت های قبل، در مورد مهلت ثبت نام و چگونگی تنظیم اظهارنامه مالیاتی صحبت کردیم. حال در این بخش به توضیح چگونگی ثبت نام و ثبت اظهار نامه مالیاتی میپردازیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
ثبت نام در سایت شامل چهار مرحله است که این مرحله ها عبارتند از: پیش ثبت نام الکترونیکی ، ثبت نام الکترونیکی ، راستی آزمایی اطلاعات و مرحله نهایی . پیش ثبت نام و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی به صورت زیر میباشد:
در مرحله اول، عبارت سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی و یا سایت امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو میکنید تا طبق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور شوید.
ورود به سایت مالیات
در مرحله بعد پس از ورود به صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور، برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی امسال ، بر روی گزینه ثبت نام الکترونیک کلیک کنید.
ثبت نام اظهارنامه مالیاتی
سپس بعد از اینکه گزینه ثبت نام الکترونیک را انتخاب کردید ، در صفحه جدید، مقررات مربوط به ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور را ملاحظه می کنید. این مقررات را مطالعه کنید و در پایین صفحه، دکمه ورود به ثبت نام را انتخاب نمایید.
ثبت اظهارنامه مالیاتی
حال در این قسمت، نوع مودی را مشخص کنید و پس از وارد کردن شماره ملی خود و عبارت امنیتی، در کادرهای تعیین شده، دکمه ورود به ثبت نام را بزنید.
در این مرحله ،دکمه پیش ثبت نام جدید را انتخاب کنید.
ثبت نام ظهار نامه مالیاتی
پس از ورود به صفحه پیش ثبت نام جدید ، کد پستی و شماره همراه خود را در کادرهای مربوطه وارد کنید و بعد از وارد کردن عبارت امنیتی، دکمه پیش ثبت نام جدید را انتخاب نمایید.
در آخرین مرحله پس از تکمیل مراحل ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ،می توانید برای ثبت اظهار نامه مالیاتی خود و ارسال آن، به سازمان امور مالیاتی، اقدام کنید .

نحوه پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۳

در قسمت های قبل، به زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی و نحوه ثبت نام آن پرداختیم. مودیان مالیاتی، پس از ثبت نام، باید برای پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی، اقدام کنند و نیاز است که اطلاعات لازم مربوط به چگونگی پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی را داشته باشند. برای پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی شما ملزمید تا بعد از اخذ کد رهگیری مالیاتی، طبق مراحل زیر اقدام نمایید:
در مرحله اول ، سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی، یا سایت امور مالیاتی را در مرورگر خود، جستجو کنید تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور شوید.
ارسال اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۳
در این مرحله، قسمت ورود به سامانه اظهارنامه حقیقی را انتخاب نمایید.
اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۳
نام کاربری و رمز علور خود که هنگام ثبت نام دریافت کردید را وارد نمایید. –> پس از ورود به سامانه، قسمت ثبت اظهارنامه جدید را کلیک کنید. –> بعد از انتخاب گزینه اظهارنامه جدید، باید در کادرهای مربوطه، سال عملکرد و نوع فعالیت خودتان را وارد نمایید و روی گزینه تایید کلیک کنید. –> گزینه ویرایش را در این صفحه انتخاب نمایید.
حال در این قسمت، اطلاعات هویتی خودتان مثل نام، نام خانوادگی، شماره شناسنامه و سایر موارد را در کادر مخصوص خود، وارد کنید.
در این قسمت اطلاعات مربوط به محل فعالیتتان مانند کدپستی و آدرس را وارد کنید.
در این گام اطلاعات بانکی را وارد نمایید.
بعد از وارد کردن اطلاعات ضروری، قسمت اطلاعات اختصاصی، برای شما بارگذاری میشود که اطلاعات، در آن، به صورت پیش فرض، ذخیره شده است. اگر قصد تغییر اطلاعات در خصوص اطلاعات اختصاصی را دارید، می توانید آنها را ویرایش نمایید.
پس از وارد کردن اطلاعات اختصاصی، در قسمت اطلاعات فروش، اطلاعات فروش داخلی و خارجی خود را با استفاده از گزینه سبز رنگ افزودن، وارد نمایید.
پس از گذراندن این مرحله، اطلاعات مربوط به سود و زیان خود را در جدول زیر و در کادرهای سفید رنگ، وارد کنید.
بعد از انجام و سپری کردن تمامی مراحل، مالیات شما محاسبه میشود و در جدولی مانند زیر، نمایش داده می شود که در صورت موافقت با آن برای رفتن به مرحله ثبت نهایی، گزینه ذخیره و ادامه را انتخاب می کنید.
در این مرحله، اطلاعات اظهارنامه شما، نمایش داده می شود و با انتخاب گزینه ثبت نهایی، به شما، یک کد رهگیری، داده میشود.
قبل از اقدام به پر کردن اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات لازم را جمع آوری کنید و یادداشت نمایید، تا در موقع پر کردن و ارسال اظهارنامه، کاملا به اطلاعات دسترسی داشته باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام اظهار نامه مالیاتی با کارشناسان ما تماس بگیرید . کارشناسان ما با ارائه خدمات مشاوره حقوقی به سوالات شما دوستان عزیز در زمینه اظهارنامه مالیاتی پاسخ می دهند. هم چنین از شما همراهان عزیز دعوت می نماییم که با ثبت نظرات و پیشنهادات ارزشمند خود باعث ارتقا و پیشرفت مجموعه ما در راستای نیازهای خود گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی ندارید؟

خانی تکس