با توجه به اخباری که این روزها به گوش میرسد که دربباره مالیات رانندگان اسنپ و تپسی مطرح است، این سوال برای این قشر پیش می آید که آیا این افراد هم مشمول پرداخت مالیات هستند؟ ما در این مقاله از مجموعه خانی تکس قصد داریم با شما به موضوع مالیات بردرآمد رانندگان اسنپ و تدسی بپردازیم پس تا آخر مقاله همراه ما باشید تا پاسخگوی سوالات شما همراهان عزیز باشیم.
مالیات رانندگان اسنپ و تپسی
قبل از اینکه به موضوع مالیات رانندگان اسنپ و تپسی پرداخته شود در وهله اول به موضوع مالیات بر درآمد میپردازیم . مالیات بر درآمد مالیاتی است که دولت بر درآمد مالی به دست آمده به وسیله همه افراد و نهادها در حوزه قوانین حسابرسی انجام میدهد. بر همین اساس تمامی صاحبین کسب و کار موظفند به صورت سالانه گزارش مالی خود را برای سازمان مالیات ارسال نمایند و طی بررسی هایی که انجام میشود به افراد و سازمانها مقدار مالیات اعلام میشود و متوجه میشوند مشمول مالیات هستند با خیر.
طی چندسال اخیر بیشتر بودجه دولت از طریق مالیات تامین میشود ، به همین دلیل درآمد به دست آمده از مالیات برای دولت حیاتی و مهم است. اکثر کشورها بر این اساس عمل میکنند که هرچه درآمد بیشتری داشته باشید باید مبلغ مالیات بیشتری پرداخت کنید.
انواع مالیات بر درآمد
حال در ادامه مطلب یادآوری می کنم که خود مالیات بر درآمد خود نیز دارای تقسیمبندی می باشد.برای اطلاع و توضیح کامل در مورد شاخه های و تقسیم بندی انواع مالیات بردرآمد با مشاوران ما در خانی تکس در تماس باشید تا اطلاعات جامع و کاملتری کسب کنید. حال به انواع مالیات بر درآمد میپردازیم:
• مالیات بر درآمد مشاغل
• مالیات بر درآمد اجاره املاک
• مالیات بر درآمد املاک
• مالیات بر درآمد وکلای دادگستری یا حق الوکاله
• مالیات بر درآمد حق تمبر
• مالیات بر درآمد کشاورزی
• مالیات بر درآمد اتفاقی
مالیات بر درآمد مشاغل چیست؟
این گروه از مالیات بردرآمد همان گونه که به آن در قسمت بالا اشاره کردیم یکی از شاخه های مالیات بر درآمد است. این شاخه از مالیات متعلق به افرادی است که صاحب شغل و درآمد هستند مانند کسبه، اقناف، کشاورزان، صنعتگران یا اشخاص حقوقی ، صاحبان کارخانه و … بر حسب مقدار درآمدی که سالانه دارند مالیات پرداخت می کنند.
در قوانین مالیات بر درآمد شغل تمامی افراد و گروههایی که باید به دولت مالیات پرداخت نمایند گروه بندی شده و به آن ها اشاره شده است. که خود این نشاغل به سه گروه الف، ب و ج که برحسب چگونگی ثبت گزارشات خود تقسیم میشوند.
مالیات رانندگان قراردادی
پس از اینکه به صورت مختصر در مورد مالیات بر درآمد توضیحاتی دادیم به بخش مالیات رانندگان اسنپ و تپسی بر درآمد رانندگان میرسیم . در خصوص مالیات رانندگان، مالیات علی الحساب از مبالغ پرداختی جهت قراردادهای حمل و نقل در ماده 104 قانون مالیات های مستقیم مصوب اسفند ماه 1366 و اصلاحات بعدی آن در اصلاحیه در تاریخ 31 تیر ماه سال 1394 قانون مالیات های مستقیم، این ماده و تبصره های آن حذف شده است! درنتیجه قرارداد های حمل و نقل اعم از بار و مسافر مبالغ پرداختی کارفرما از ابتدای سال 1395 به بعد مشمول کسر مالیات نخواهد بود.
از جمله نکاتی که در خصوص کسر مالیات حقوق اعم از مالیات موضوع ماده 85 و یا به حسب مورد تبصره های 1 و 2 ماده 86 قانون مالیات های مستقیم مصوب اسفند ماه 1366 و اصلاحات و الحاقات بعدی آن باید بدانید، به شرح و صورت زیر می باشد:
• اگر راننده، به صورت استخدامی مشغول به کار رانندگی باشد ملزم است طبق ماده۸۲ مالیات نرداخت کند.
• اما اگر راننده استخدامی نباشد و هیچ گونه قراردادی نداشته باشد ( مانند رانندگان موسسات حمل و نقل و آژانس) مبالغ پرداختی بابت کرایه که به این رانندگان پرداخت میشود مشمول قانون مالیات نمیباشد. فقط در هرفصل باید اطلاعات مبالغ پرداختی و مشخصات هویتی راننده باید ارسال شود.
آیا مالیات به رانندگان اسنپ و تپسی تعلق میگیرد؟
ما در قسمت های قبل سعی کردیم توضیحات مختصری راجع به مالیات بردرآمد دهیم و راحع به مالیات رانندگان نیز صحبت کردیم، حال در این قسمتت به این نکته میرسیم که رانندگان اسنپ و تپسی در کدام گروه قرار میگیرند و مالیات آنها به چه صورت است؟ برای پاسخ به این سوال با توجه به اخبار پخش شده راجع به مالیات این گروه شغلی نظرات متعددی ایجاد شد که رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد که رانندگان عزیزی که یک خودرو دارندکه در اسنپ و تپسی فعال است، همانند دارندگان یک تاکسی، برای عملکرد سال ۱۳۹۵ از پرداخت مالیات بر درآمد خودرو معاف خواهند بود. درنتیجه با انتشار این خبر به شایعات راحع به مالیات رانندگان اسنپ و تپسی خاتمه داده شد.
همانطور کهشما هم اطلاع دارید، در هفته و ماههای گذشته خبرهایی در مورد مالیات رانندگان اسنپ و تپسی مطرح شده بود که باعث نگرانی این قشر هم شده بود.
اکثر افراد بر این باور بودند که این دو شرکت نیز بر حسب خدماتی که ارائه میدهند و درآمدی که کسب میکنند بایستی مالیات پرداخت کنند.
ایدئولوژی و استدلال این افراد این است که هر شغلی چه مجازی چه حقیقی که به درآمد رسیده است ملزم به پرداخت مالیات است . و از اینرو این مسئله نیز پیش می آید که براساس قانون وضعیت شرکتهای الکترونیکی و محازی دارای ابهام است و در اجراییات به مشکل میخورند.
حال شرکت اسنپ و تپسی جز مهم ترین شرکت های از این نمونه در رابطه با پرداخت مالیات هستند که با هدف خدمات ارزان قیمت حمل و نقل شروع به کار کردند و در این زمینه موفق شدند و معضلات حمل و نقل که گرانی و بی کیفیت بودن بود را حل کردند. طبق نتایج و دستورات حاصله مالیات های پرداختی این دو شرکت بر اساس گروه بندی مشاغل مالیاتی پرداخت میشود که در ادامه به ذکر نکات مهم در این خصوص میپردازیم.
نکات بسیار مهم:
• رانندگانی که دارای یک خودرو میباشند و در اسنپ یا تپسی فعالیت میکنند ، مانند تاکسی رانان، از پرداخت مالیات بر درآمد خودرو معاف هستند.
• در صورتی که یک راننده بیش از یک تاکسی یا وسیله نقلیه داشته باشد، تنها یک خودرو یا تاکسی معاف از مالیات بوده و در ازای بقیه تاکسی ها یا خودروها ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد خواهد بود.
• در خصوص شرکت اسنپ و تپسی لازم به ذکر ذکر ایت که آنها همانند سایر اشخاص حقوقی صاحب درآمد، ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد می باشند و البته که مالیات بر ارزش افزوده این شرکت ها نیز بنابر قانون و مقررات باید پرداخت شود.
سخن آخر
ما در این مقاله در کنار شما همراهان عزیز سعی کردیم به بررسی موضوع مالیات رانندگان اسنپ و تپسی بپردازیم و اطلاعاتی در اختیار شما همراهان عزیز قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به قوانین مالیاتی و مشکلات خود در این زمینه با مشاورین با تحربه و متخصص ما در خانی تکس در ارتباط باشید.