جستجو
جستجو

مالیات استارتاپ ها

مالیات استارتاپ
مالیات استارتاپ

مالیات استارتاپ ها

محاسبه مالیات استارتاپ (معافیت مالیاتی استارتاپ‌ها)

مالیات از مهم ترین مسائل حقوقی است که در آغاز هرکاری باید نسبت به آن اشراف و اطلاع کامل داشته باشید، تا در ادامه مسیر دچار چالش و بحران نشوید و دچار مشکلاتی میشوید. اگرقصد شروع استارت آپ با کسب و کاری دارید در مرحله اول از نحوه و چگونگی محاسبه مالیات ها بدانید. ما در این مقاله ار خانی تکس قصد داریم شما‌را با این‌مقوله بیشتر آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

مالیات استارتاپ ها با پیشرفت تکنولوژی در عصر جدید و اینترنتی شدن اکثر کارها، سازمان امور مالیاتی تصمیم به وضع قوانینی برای این دست مشاغل گرفت. با وضع این قانون ، تمامی کسب و کارهای مجازی و نوپا موظف به تبعیت از این قانون و مکلف به پرداخت مالیات شدند. 

جریمه مالیات استارتاپ‌ها

برای اینکار شما ملزم به تشکیل پرونده مالیاتی به صورت حضوری و مراجعه به اداره مالیات یا به صورت غیرحضوری و از طریق وبسایت www.tax.gov.ir پرونده خود را تشکیل و کد اقتصادی دریافت نمایید. برای دریافت کد اقتصادی و تشکیل پرونده مالیاتی تنها ۴ ماه فرصت دارید و در غیر اینصورت مشمول جریمه می شویدو پیگرد قانونی دارد. 

استارتاپ چیست؟

مطابق قوانین داخلی کشور، کسب و کار نوپا، به چه کسب و کاری گفته میشود؟ تعریف دقیقی برای استارتاپ و جود نداشت و هرکس بر طبق سلیقه خود تعریفی میکرد؛ تا اینکه هیأت وزیران در تاریخ 1398/03/01 آیین نامه ای را با موضوع  آیین‌نامه حمایت از شرکت‌های نوپا تصویب کرد. مفهوم شرکت نوپا برحسب آیین نامه متن ماده ۱ آیین نامه حمایت از شرکت های نوپا به شرح‌زیر است:هر شرکت خصوصی و تعاونی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات که کمتر از سه سال از تاریخ ثبت آن گذشته است، مادامی که از تمام شرایط زیر برخوردار باشد:

 ۱ـ حداکثر سرمایه ثبتی شرکت دو میلیارد و پانصد میلیون (2/500/000/000) ریال باشد.

 ۲ـ درآمد شرکت در سال کمتر از پنج میلیارد (5/000/000/000) ریال باشد. این مبلغ در سال ۱۳۹۸ ملاک است و در سال‌های بعد بر اساس نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران توسط کارگروه موضوع تبصره ماده (۱۰) این تصویب نامه تعدیل و اعلام خواهد شد. 

۳ـ مؤسسین و صاحبان سهام شرکت نسبت به توزیع سود اقدام نکنند و با رعایت قانون تجارت به حساب افزایش سرمایه شرکت منظور نمایند و دریافتی ماهانه آن‌ها از سه برابر حداقل حقوق و دستمزد سالیانه کارگران مشمول قانون کار بیشتر نباشد. 

۴ـ مشخصات شرکت در سامانه متمرکز درخواست خدمات سازمان فناوری اطلاعات ایران ثبت شده باشد. 

این هم تعریف قانونی از شرکتهای نوپا که در این قسمت درج کردیم. 

چرا قانون مالیات استارت آپ ها تصویب شد؟ 

در اوایل شروع کار این کسب و کارها به دلیل کار آفرینی و کاهش آمار بیکاری از پرداخت مالیات معاف بودند.در این بین افراد سودجو با ثبت شرکت، سود بسیاری به دست آوردند و همین باعث شد تا مسئولین تصمیم به قوانین مالیاتی برای این دست کسب و کارها شوند. قوانین مالیاتی استارت آپ ها پس از طی مراحل پیچیده سازمان امور مالیاتی کشور پس از استارتاپ ها را برحسب نحوه و تعداد تولید محصول از یکدیگر جدا و برای هرکدام قوانین مجزایی وضع کرد. یکی از این قوانین این است که اگر کسب و کاری تنها یک محصول یا خدمت ارائه دهد معاف از پرداخت مالیات است یا در این بین استارت‌آپ‌هایی که خدمات‌رسانی به شهروندان می‌کنند، نیز مالیات پرداخت نمی‌کنند. 

معافیت مالیات استارتاپ‌ها

معافیت مالیاتی استارتاپ‌ها

قانون بعدی مربوط به کسب و کارهایی است که تازه شروع کرده‎‌‌اند‌ و به عبارتی نوپا هستند این استارتاپ ها به دلیل تازه کار بودن و به سود نرسیدن کارشان تا ۳ سال از مالیات معاف هستند. نحوه محاسبه آنلاین مالیات استارتاپ ها حال در این قسمت به نحوه محاسبه مالیات استارتاپها میپردازیم. اینم بدونید که تو چگونگی محاسبه مالیات، هیچ فرقی بین مشاغل نیست حالا هرچی که باشن سنتی، اینترنتی و یا استارتاپی .

 • اگر فردی بصورت حقیقی تشکیل پرونده بدهد؛ نحوه محاسبه مالیات همونطور که تو بقیه مشاغل گفتیم ؛ از سودی که در بازه یک سال به دست آورده ، یک مقدار معافیت سالانه که تو قانون بودجه اون سال مشخص میشه کم میشه میشه ،عددی که بدست می آید ، اصطلاحاً میره به نرخ ماده ۱۳۱ قانون؛ -۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریالسوذ ضربدر ۱۵% میشه -۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال بعدی که میشه ۱/۰۰۰/۰۰۰۰/۰۰۰ریال ضربدر ۲۰% میشه -و مابقی مبالغ یعنی مبالغ بیشتر از این موارد ضربدر ۲۵%.

 • و اگر شخص حقوقی پرونده مالیاتی ثبت کند ،محاسبه مالیات به این صورت است که سود شرکت در ۲۵% ضرب می‌شود. معافیت مالیاتی استارت آپ ها معافیتهای مالیاتی که شامل استارتاپ ها میشود به شرح ذیل است؛ -در صورت ارائه یک محصول یا خدمت ، شرکتهای استارتاپ از پرداخت مالیات معاف هستند. -سهام داران شرکت که همان کارفرمای شرکت هستند مکلف به پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی نیستند. 

-برای کم کردن هزینه های بیمه به دلیل عدم تمکان پرداخت سهم بیمه این شرکت ها می توانند به مدت ۲ سال کارورز استخدام کنند.

-مطابق ماده 10 آیین نامه، امکان وجود شتابدهنده ها و فضاهای کار اشتراکی را قانونی و رسمی است. 

سخن پایانی با پیشرفت تکنولوژی اکثر کارها به سمت کسب و کارهای مجازی رفته و همین باعث شده تا آمار افراد بیکار بسیار کم شود.همانطور که در قسمت های قبل هم اشاره کردیم این مشاغل هم مشمول پرداخت مالیات اند. اگر در این زمینه مشکل یا سوال خاصی دارید با مشاوران ما در خانی تکس در تماس باشید، تا با تجربه و مهارت خود شما را یاری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانی تکس